Doel

Het MBO is sterk in beweging, al een flink aantal jaren, en dat heeft nogal wat consequenties voor de functie van docent in het MBO. Zowel voor de zittende docenten als voor aankomende docenten van de lerarenopleiding. Deze site is ontwikkeld ter ondersteuning van het opleiden van docenten in en voor het MBO.

Inrichting van de site

Aan de ene kant staan er films op die de good practises en de leermomenten van docenten teams laten zien gedurende hun leer proces om het beroepsgericht onderwijs beter aan te laten sluiten bij de beroepspraktijk. Uit alle domeinen zijn voorbeelden verzameld, verspreid over heel Nederland.
Aan de andere kant is er een aanbod van essentiële dossiers.  Artikelen, links, boeken, blogs of geschriften die het ontwikkelingsproces van MBO docenten ondersteunen.

De films en de dossiers zijn verdeeld in 3 thema’s die vooral het bijzondere van het beroep docent in het beroepsonderwijs onder de loep nemen:

De docent – student
De docent – beroepsonderwijs
De docent – beroeps praktijk.

De films zijn opgenomen tussen 2008 en 2013.

Toelichting en verdieping bij de films

Bij elke film staat toelichting en verdieping die kunnen helpen het onderwerp verder uit te diepen. Ze kunnen zowel individueel als met een leergroep gebruikt worden. Daarnaast is er bij elke film de mogelijkheid om zelf aanvullingen of opmerkingen te plaatsen. Het delen van ervaringen of bevindingen kan voor anderen zeer leerzaam zijn. De beheerder controleert of zij aan de algemene voorwaarden voldoen en behoudt het recht ze te verwijderen.

Aanrader: Ga je de Toelichting en verdieping gebruiken, maak dan een dossier voor jezelf aan waar je je eigen leerdoelen, leeropdrachten en bereikte resultaten bijhoudt.

Interactief

Op twee manieren is de site interactief. De ene manier is om nieuwe films en dossiers aan te bieden die onder de vaste hoofdstukken geplaatst kunnen worden. Hierover beslist de beheerder. U kunt hierover met de beheerder contact op nemen via de contact knop.

De tweede wijze is dat gebruikers rechtstreeks hun eigen filmpjes of dossiers kunnen uploaden om de eigen ervaringen tijdens het leerproces met elkaar te delen. Dit kan onder de twee uploads kopjes: film (symbool film) en  dossiers (papier , foto’s, links, blog) (symbool). De beheerder heeft altijd het recht uploads te verwijderen.

Spelregels Uploaden

In principe mag iedereen alles uploaden mits men zich houdt aan de algemenen voorwaarden en het binnen het thema docent MBO in Beeld valt.

Zie verder regels bij het uploaden.

Voor de voorwaarden klik hier.

Reacties

Bij alle films en dossiers kunnen reacties worden geplaatst en/of ervaringen met elkaar gedeeld, mits het eigen e-mailadres wordt vermeld.